17 April 2012

hobi pergi ke kerjaya??!!

Aku memang suka sangat melukis.. sampai kan dulu nak amik dip pon amik jurusan grafik.. asalkan ade lukisan.. sampaikan kena marah dgn ayah sbb katanya lukisan x ada apa2 utk ms depan.. aku buat dek je sebab yang bayar pengajiannya aku sendiri.. cuba bayangkan dulu kerja kedai kasut je.. gaji 500-700.. mampu bayar yuran belajar.. dahsyat ke x dahsyat.. hahahahha... siap dulu hp pakai line lagi.. pergh! nak kata aku ni anak org kaya x juga! lepas tu x sanggup da.. tukar prepaid shj.. hehehe... berbalik cerita belajar dulu.. dulu belajar lukisan barang lukisan agak mahal juga la.. dgn pen dia, pensil dia, kertas lukisan, mouting board la, tah apa2 yg sekutu dgn nye.. fuh! berbekalkan semangat nak belajar, amik lesen motor lps kerja merempit malam2 ke kelas.. habis kelas pukul 10 gitu.. sedar2 dah habis belajar terus dapat cgpa 3++.. pengalaman dulu memang x dapat nak lupakan.. seronok.. nak laluinya banyak dugaan.. sekarang ni ada gak terfikir nak jadikan sebagai kerjaya.. nampaknya aku kena start dari bawah.. start from basic.. cara2 nak melukis macam mana.. lepas tu macam mana.. tahu je la aku ni.. dah berapa tahun x melukis balik.. tangan pun dah jadi keras.. tapi aku rajin beli lukisan utk mewarna... cuma nak melukis tu agak payah sikit.. tangan dah keras pegang mouse.. naik kejang.. lepas tu rajin duk tekan2 ipad tu.. apa lagi tengok FB la.. hahahah.. mak pun tanya awak beli apa lagi long.. apa x nye aku beli pun untuk si kecil kat rumah tu.. aku dah duduk jauh, sekali sekala balik aku belikan yang mana mampu je la.. dan kasih sayang aku yg x terhingga.. ^^ jadi kesimpulannya, bagilah sokongan, dorongan dan doa agar cita2 aku ni tercapai dan mana tahu aku boleh side income dari situ.. kan? kan? hehehhe..

No comments:

Post a Comment