19 July 2009

???????

skrg ni aku rs mcm nk duk ngan mak aku n cite la ape2 ka dia.. sbb aku byk sgt mslh.. lain bl kite cite mslh kite kat org lain.. sbb org akan pikir persepsi kite... sikap kite.. diorg akan pikir buruk @ baik ttg kite.. aku da ade pengalaman psl tu.. n skrg aku x sure aku ni jd kawen ke x.. sbb x bersedia utk kongsi mslh dgn bakal suami aku.. yg penting skrg ni famili aku.. dgn adik aku masuk hospital sbb demam, dgn hal nenek aku, hal persiapan perkahwinan aku.. org lain tgok aku lebihkan tunang aku dr famili aku.. org lain pikir aku terlampau sgt ambik berat psl famili.. sdgkan org yg akan jd sebahagian hidup aku pon bt x th ni kan pulak org lain yg menilai diri aku dr jauh.. bila mak ayah aku bukak cite psl hal aku n tunang aku, aku x th nk cite ape2 sbb x de ape2 balasan dr dia.. dia da jauh beza dr dl.. dl yg aku knl.. x th lar skrg nih.. aku th dia tertekan psl hal kitorg nih.. tp aku btul2 perlukan dia utk aku jd kuat.. aku x nk syg aku kat dia kurang.. skrg pon rs mcm syg aku da kurang sbb sikap dia tu.. ape akan jd ms dpn kitorg nanti???

2 comments:

  1. ape ko kecoh ni..ko jer yg over acting..ko kena pk secara mendalam..jgn pk acuh x acuh jer..ko kena pk ttg kerja die lg..mby die buat mcm tu pasal kerja yg banyak..xkn asik nak berkepit jer 24jam..adeh ko pon jgn nak main tikam2 lak ttg isi hati org....adeh...mcm2 hal

    ReplyDelete
  2. wanie..
    erm..
    ko kena tanye tunang ko betul-betul nak kawen ngan ko ke tak k...

    ReplyDelete