12 March 2009

sembuhkanlah hatiku..

Aku slalu berdoa tiap kali aku solat aku mnta kat Allah biar ati aku tenang, damai.. n aku hrp sokongan kwn2 aku kat sekeliling ni dpt jdkan aku spt yg dl.. biarla org nk kate aku ni ape.. yg penting aku x kacau diorg ke.. aku sk bkwn.. kdg2 perangai aku ni bt org menyampah tp tu le perangai aku.. aku x blh nk ubah aku semula jadi ni ke perangai yg org inginkan.. dah mmg mak aku lahirkan aku mcm ni.. Allah da takdirkan aku dr lahiriah lg aku begini.. kpd kengkawan yg knl aku, mnta maaf kalo diriku ni ade terkasar bahasa @ gurauan melampau.. ini la aku dl n skrg.. x penah hipokrit n bdendam kat org.. skunk ni aku nk fokus idup aku.. skali skala teringat gak kat tunang tersyg.. tp nk wat mcmn.. duk jauh.. dugaan yg Allah bg.. x leh nk bt ape.. aku da x pedulik ape org nk kate.. aku ade life sndr n aku x nk change my life.. aku ialah aku.. ni br sikit.. mn le th sok lusa Allah turunkan dugaan lg bsr.. stiap makluk-Nya x blh lari dr qada' n qadar yg Dia cipta.. bnde ni sume hnya sementara.. dgn Dia selama2 nye.. kdg2 aku pikir org yg blagak, pikir bsr x kemana.. masuk kubur gak.. ngadap Allah gak.. cuma setan jlnkan keje dia hasut cite2 negatif time kite tgh lemah.. suh kite bt mcm2.. tu yg kite jdik busuk ati, bdendam.. pd aku kalo kite slalu jmpe Allah, ketenangan tu la yg paling tinggi.. setenang air yg tiada ombak.. sedamai air laut yg tiada penghujung.. sesejuk ujan yg jatuh dr langit... Subhanallah..

1 comment: